luni, 6 septembrie 2010

Hello everybody!

Oliver Plunkett Street
Am ajuns cu bine în Irlanda și m-am gândit să vă împărtășesc câteva păreri și primele impresii despre noua țară în care sper să stau cât mai mult cu putință. Dar să încep cu începutul. La Otopeni la aeroport nu am scăpat de privilegiul de a-i întâlni pe celebrul cântăreț Jean de la Craiova, care împreună cu ceata lui de cântăreți tuciurii pleca pe la vreun concert prin țările calde și pe Meme Stoica, fostul șef de la Unirea Urziceni. Am zis că aceste semne trebuie să fie de bun augur. A urmat prima experiență cu avionul. Extraordinaaaar!!! Când a accelerat să-și ia zborul, sentimentul a fost superb. Efectiv te bagă cu totul în scaun,  iar când vezi  că te ridici de la sol, îți transmite un sentiment foarte ciudat și nou totodată. În fine, am văzut de sus cam cât de mici suntem în realitate și cam cât de mari ne credem de fapt. De acolo totul este infim de mic. Am văzut o diferență clară între Est și Vest. În Europa de Est totul este întunecat, iar în cea de Vest se văd toate de sus foarte luminat, parcă sunt niște parcele de teren aprinse ici colo câte un peticel.
Ce mi-a plăcut foarte mult când am ajuns a fost lipsa opulenței tipice românilor. În două zile nu am văzut decât câteva jeep-uri și doar vreo 10 mașini care să depășească 35.000 de euro. Casele sunt în majoritatea lor albe, simple și de foarte mult bun gust, nu ca la noi, fiecare să aibă o casă mare, de neam prost, cu o gălăgie de camere și pe care o va termina în vreo 50 de ani. Simplitatea lor, deși au foarte mulți bani (salariul minim pe economie se ridică undeva la vreo 1460 de euro), mi s-a părut foarte bine gândită. Singurul lor defect este alcoolul. Sunt cam dependenți de lichide ce conțin alcool în cantități cât mai mari.
Cu alte păreri, data viitoare când voi mai avea acces la Internet. Să auzim de bine!

Un comentariu:

  1. Baiiiiiii ma bucur muuult pentru voi!!!! Ma bucur ca ati reusit sa plecati din rahatul asta de tara si ca veti avea o viata mult mai buna decat aici.

    Spune-i lui Alex ca o puuuuuuuuuup si ca o iubesc mult! :X ( Ha, am sa ti-o fur intr-o zi :P ).
    De fapt ar trebui sa vorbesc la plural incat si celelalte rozici va ureaza tot binele.

    Asteptam numai vesti bune de la voi.

    Va puuuuuuuuuuup!!!! >:D< >:D< >:D< :* :* :*

    RăspundețiȘtergere