miercuri, 4 august 2010

Chevrolet Spark

http://www.informatiiauto.ro
http://www.hybridcars.com
Chevrolet Spark este o mașină special creată pentru oraș. Ceea ce atrage încă de la început este designul exterior  prin blocurile optice foarte alungite față de modelul precedent și spoilerul din față ce îi conferă o foarte mare agresivitate. Datele tehnice oficiale ale variantei de mijloc, Spark LS, sunt următoarele: Capacitate cilindircă 995 cc, Putere furnizată 68 cp (50 kw), Transmisie manuală cu 5 trepte, Consum de carburant 5,1/100 km, Emisii de CO2 119 g/km, Preț 9445 euro.

Puncte tari: În primul rând designul agresiv, musculos, atât de pregnant în ultimele modele Chevrolet lansate în ultimul an, atât cele regăsite pe drumurile patriei noastre, dar mai ales la cele vândute în America. Un alt punct important pe care îl câștigă mașina este vizibilitatea pe care o are șoferul. Cutia de viteze scurtă își face excelent treaba în traficul unui oraș mare și aglomerat.

Puncte slabe: Bordul preluat de la motociclete nu își are rostul la o mașină de genul. Ideea poate porni de la economia de spațiu, la inovație, etc., dar chiar nu are cel mai frumos aspect întâlnit la un autoturism din clasa mică. Este o mașină  pentru oameni nu foarte mari, eu la aproape 1.90 nu mă simțeam foarte confortabil la volanul ei. Un alt punct destul de slab este acela al prețului, cam mare, în opinia mea, pentru o astfel de mașină. Deți are multiple dotări, totuși, prețul este cam piperat.

Sfaturi: Dacă aveți în plan să achiziționați o mașină mică și drăgălașă cu precădere pentru traficul urban, ideal ar fi să mergeți la toți concesionarii ce vând astfel de mașini și să o alegeți pe cea care vă place cel mai mult, nu să vă opriți la Spark. Mai sunt și altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu